Classic-Castle.com


The source for all your LEGO Castle needs!

Age Of Empires Question

LEGO gaming, including group role playing games

Age Of Empires Question

Postby MaceyWindu » Mon Oct 27, 2008 10:18 pm

I am a big AOE fan. I have 2 and 3 (unfortunately was no t a fan at the time of the first one). What I am wondering is whether anyone knows if the original AOE will run on a Windows XP. It is designed for a 95 so I'm not too sure. I have a couple games that are made for 95's but run on my XP. If anyone knows, an answer would be greatly appreciated.
"Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light not our darkness that most frightens us."
User avatar
MaceyWindu
Laborer
 
Posts: 144
Joined: Sun Jun 15, 2008 7:13 pm
Location: I'd imagine I'm at my computer desk.

Postby Robin Hood » Mon Oct 27, 2008 10:22 pm

This is hardly the place I expect to find myself....on the gaming forum, giving advise about a computer game...odd, very odd. But, as it happens, I have both a Windows XP computer and Age of Empires, and yes, it does run on XP, quite nicely. Glad I can help.

Dan :wink:



Odd, very odd.
I build, therefore I am.

Brave words coming from a guy called grapenuts.
User avatar
Robin Hood
Knight Templar
Knight Templar
 
Posts: 2084
Joined: Thu May 13, 2004 2:35 am
Location: An empty room.....somewhere.

Postby MaceyWindu » Tue Oct 28, 2008 2:03 am

The original? Wow! Thanks. On to Amazon.com.
"Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light not our darkness that most frightens us."
User avatar
MaceyWindu
Laborer
 
Posts: 144
Joined: Sun Jun 15, 2008 7:13 pm
Location: I'd imagine I'm at my computer desk.

Re: Age Of Empires Question

Postby moose » Sun Aug 16, 2009 8:52 pm

MaceyWindu wrote:I am a big AOE fan. I have 2 and 3 (unfortunately was no t a fan at the time of the first one). What I am wondering is whether anyone knows if the original AOE will run on a Windows XP. It is designed for a 95 so I'm not too sure. I have a couple games that are made for 95's but run on my XP. If anyone knows, an answer would be greatly appreciated.

It should work. Lols I got a Golden Edition pack of all there for 12.00 ;)
Eulliiiiiiaaaaa. Give em blood and vineger. - The words of a hare of the long patrol.
moose
Villein
 
Posts: 44
Joined: Thu Aug 13, 2009 6:23 pm
Location: Idaho

Re: Age Of Empires Question

Postby gormadoc1 » Sun Aug 16, 2009 9:38 pm

I downloaded the trial and it worked fine on my XP although within 30 mins I uninstalled it and went back to playing AOE 2 because AOE one is not a great game in my opinion.
Last edited by gormadoc1 on Mon Apr 05, 2010 2:35 pm, edited 1 time in total.
There can be no triumph without loss,
no victory without suffering,
no freedom without sacrifice.
User avatar
gormadoc1
Artisan
 
Posts: 258
Joined: Mon Jan 26, 2009 4:59 pm
Location: Shropshire, England

Re: Age Of Empires Question

Postby CastleLord » Sun Aug 16, 2009 10:15 pm

gormadoc1 wrote:I downloaded the trial and it worked fine on my XP although within 30 mins I uninstalled it and went back to playing AOE 2 because AOE one is not a great game.

Now i woudnt say that.
Yes it's got it's flaws, but remember No AOE1= No AOE2.
They had to begin somewhere.

CastleLord.
CastleLord. The Lord of the castle.
TFOL and computer nerd. I do as I please and live life to the fullest!
Please visit:
and My Flickr
User avatar
CastleLord
Reeve
 
Posts: 489
Joined: Fri Aug 08, 2008 12:06 pm
Location: Sitting in CC chat and speaking with someone...

Re: Age Of Empires Question

Postby gormadoc1 » Tue Aug 18, 2009 10:04 am

[quote="CastleLord"][quote="gormadoc1"]I downloaded the trial and it worked fine on my XP although within 30 mins I uninstalled it and went back to playing AOE 2 because AOE one is not a great game.[/quote]
Now i woudnt say that.
Yes it's got it's flaws, but remember No AOE1= No AOE2.
They had to begin somewhere.

CastleLord.[/quote]

Good point, I never thought of it that way, but I still prefer AOE2. :)
There can be no triumph without loss,
no victory without suffering,
no freedom without sacrifice.
User avatar
gormadoc1
Artisan
 
Posts: 258
Joined: Mon Jan 26, 2009 4:59 pm
Location: Shropshire, England

Re: Age Of Empires Question

Postby Knight of Honor » Sun Sep 06, 2009 1:32 pm

A lot of people say that AOE 2 is the best AOE, I liked the cheats for AOE 1, and the blood. >:D But I like all of them, especially AOM. If Ensemble Studios remade AOE 1 and 2 to the way you can play in the non Playtest Scenario Editor mode, then that would've owned. A pity they went bankrupt.
--Knight :D
Its God's responsibility to forgive the terrorist organizations
It's our responsibility to arrange the meeting between them and god."
- Indian Armed Forces
User avatar
Knight of Honor
Apprentice
 
Posts: 153
Joined: Wed Nov 26, 2008 5:14 am
Location: Home.

Re: Age Of Empires Question

Postby Laird Cashman » Sun Dec 20, 2009 4:21 am

I got a Golden Edition pack of all there for 12.00 ;)[/quote] Me, too! I love those games, plus I got AOE III and expansion. Since my dad's gone for the weekend, I've been playing them excessively...

Back to the topic, I and II ran fine on my '95. Not a problem. LaIrDcAsHmAn
I am an alien, here to eat you all, regurgitate you, gingerly poke your remains, and then devour them. FUN, RIGHT?!
User avatar
Laird Cashman
Gong Farmer
Gong Farmer
 
Posts: 63
Joined: Sat Sep 19, 2009 1:49 pm
Location: I'm in alien land, KY.

Re: Age Of Empires Question

Postby Mörs » Sun Jan 03, 2010 4:48 pm

Have you noticed how AoE1 and Aoe2 are extremely similar, even though they're supposed to cover disjoint time periods? Well, the stone age from Aoe1 looks pretty much like the dark age from AoE2: you have almost no units or buildings. And the respective last age look pretty similar, too!

I liked Empire Earth much more than these...
Mörs
Dragon Bait
 
Posts: 98
Joined: Mon Dec 21, 2009 1:45 am

Re: Age Of Empires Question

Postby JoshWedin » Sun Jan 03, 2010 5:44 pm

I am a AOE2 fan myself. Still play on occasion, which is more than I can say for the others.

Josh
AFOL and his money are easily parted.

Image The Brothers Brick
User avatar
JoshWedin
Chevalier de Chèvre
Chevalier de Chèvre
 
Posts: 5642
Joined: Sun Nov 09, 2003 2:35 pm
Location: Pondering what you are pondering

Re: Age Of Empires Question

Postby Hound Knight » Thu Jan 07, 2010 9:08 pm

JoshWedin wrote:I am a AOE2 fan myself. Still play on occasion, which is more than I can say for the others.

Josh

So you're saying that nobody plays AoE anymore? :( That's sad, they're such great games.
"I can avoid being seen if I wish, but to disappear entirely, that is a rare gift."
User avatar
Hound Knight
Artiste De Sigifigs
 
Posts: 304
Joined: Tue Jun 10, 2008 7:53 pm
Location: Ye Ancient Kingdome of Ohio

Re: Age Of Empires Question

Postby CodeGeorge » Sat Jan 09, 2010 6:27 am

I tried to play AoE 1 and 2 but apparently the company doesn't support the online mode anymore. I found that horribly depressing. They were great games. That was probably part of the reason I skipped AoE III.
User avatar
CodeGeorge
Serf
 
Posts: 22
Joined: Wed Dec 30, 2009 7:32 am

Re: Age Of Empires Question

Postby kelderic » Wed Jan 27, 2010 7:48 am

AOE 1 actually also works on Vista, although I don't know about Windows 7. I was a bit nervous about upgrading, but with Dell I didn't have a choice in the matter.

And AOE 1 is the best! :D (With the single exception of opening gatehouses in 2).

Kelderic
Battling with college to try and prevent the dark age.
User avatar
kelderic
Knight Bannerett
 
Posts: 2583
Joined: Mon May 01, 2006 8:45 pm
Location: Indiana, USA

Re: Age Of Empires Question

Postby DNL » Wed Jan 27, 2010 10:36 am

CodeGeorge wrote:I tried to play AoE 1 and 2 but apparently the company doesn't support the online mode anymore. I found that horribly depressing. They were great games. That was probably part of the reason I skipped AoE III.

I'm actually pretty sure you can still play online, but not with MSN games anymore. I think you can still play AoE 2 on IGZ (international gaming zone), at least it was possible a year ago. Not sure about AoE1 Though.
User avatar
DNL
Master Builder
Master Builder
 
Posts: 672
Joined: Fri Jan 12, 2007 7:44 pm
Location: Norway

Next

Return to Roleplay and LEGO gaming

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests