Classic-Castle.com


The source for all your LEGO Castle needs!

Problem...Big Problem

Rules, Regulations, Announcements, Technical Issues, Etc.

Re: Problem...Big Problem

Postby Napoleon » Mon Mar 08, 2010 6:45 pm

I don't know if this will help, but I use Windows XP. I am not certain I understand Sparhawk, as I stink at technology. I have the technological knowledge of someone born in the forties. :oops:
"There are two powers in this world, the sword and the pen; and in the end the former is always conquered by the latter"- Napoleon Bonaparte

TeenLEGOFans.com!

My Flickr!
User avatar
Napoleon
Archer
 
Posts: 394
Joined: Mon Dec 14, 2009 7:05 pm
Location: Vendameria, leading the knights into battle. :P

Re: Problem...Big Problem

Postby JoshWedin » Mon Mar 08, 2010 8:25 pm

Sir Zeppelin wrote:It can't just be my computer, since Napoleon & Josh both have the problem.


Just for the record, I said I am NOT having this problem. ;) This thread is the first time I've ever been made aware of it.

sparhawk wrote:I can see it happen here aswell (IE 8.0.6001.18702) on Windows XP Professional
What I have just tried is make a message where I don't use the <enter> key inbetween sentences and let IE wrap the text in the input box, this seems to cause the problem here on my side. When I use <enter> after each sentence, then I seem to be able to generate a message that runs way out of the input box, without the strange scroll/jump behaviour. Maybe this helps in finding/solving the problem.


I just tried doing that and had no problems. This was on my work computer though and they haven't upgraded from Windows 2000 Professional. I have XP at home and will try it tonight.


Josh
AFOL and his money are easily parted.

Image The Brothers Brick
User avatar
JoshWedin
Chevalier de Chèvre
Chevalier de Chèvre
 
Posts: 5642
Joined: Sun Nov 09, 2003 2:35 pm
Location: Pondering what you are pondering

Re: Problem...Big Problem

Postby Napoleon » Mon Mar 08, 2010 9:38 pm

Internet Explorer version 7.0, I think. One other thing, it only does it on Classic-Castle. :( My family types stuff on both computers all the time, but it only happens here.
"There are two powers in this world, the sword and the pen; and in the end the former is always conquered by the latter"- Napoleon Bonaparte

TeenLEGOFans.com!

My Flickr!
User avatar
Napoleon
Archer
 
Posts: 394
Joined: Mon Dec 14, 2009 7:05 pm
Location: Vendameria, leading the knights into battle. :P

Re: Problem...Big Problem

Postby JoshWedin » Mon Mar 08, 2010 9:49 pm

Napoleon wrote:Internet Explorer version 7.0, I think. One other thing, it only does it on Classic-Castle. :( My family types stuff on both computers all the time, but it only happens here.


I'm not sure what the issue is, but I'm doing some investigating. It isn't a widespread issue, so it may be impossible to pinpoint.

Josh
AFOL and his money are easily parted.

Image The Brothers Brick
User avatar
JoshWedin
Chevalier de Chèvre
Chevalier de Chèvre
 
Posts: 5642
Joined: Sun Nov 09, 2003 2:35 pm
Location: Pondering what you are pondering

Re: Problem...Big Problem

Postby Sir Zeppelin » Tue Mar 09, 2010 12:19 am

JoshWedin wrote:
Sir Zeppelin wrote:It can't just be my computer, since Napoleon & Josh both have the problem.


Just for the record, I said I am NOT having this problem. ;) This thread is the first time I've ever been made aware of it.

Josh

Oops! :oops: I should be more careful whe reading posts in the future. Thanks for pointing that out, Josh.
Here comes the orator! With his flood of words,
And his drop of reason.
- Ben Franklin

LEGO Tales Castleland Group Stories

My Brickshelf

Enjoy writing LEGO castle stories? Check out Castle World
User avatar
Sir Zeppelin
Foot Soldier
 
Posts: 216
Joined: Tue Dec 22, 2009 7:17 am
Location: On the battlefiels, performing my duties as a foot soldier.

Re: Problem...Big Problem

Postby wobnam » Tue Mar 09, 2010 2:55 am

I think I've been able to recreate this, or at least something similar. I pasted a lot of text into the text area for posting a reply, and when I had more text than the area can hold - when scrollbars appear - every letter i type causes the scrollbar to "jump up" to about the middle of the text. The cursors still stays at the bottom, though, so I can go on typing, but I can't actually see what I type.

Internet Explorer 8.0.6001.18702.

edit 1:
Okay, I knew I shouldn't have done that, because I'm one of those people who can't see something like this without knowing why. In other words: I'm on it.

edit 2:
Seems to be a bug in Internet Explorer 8 that causes this behavior when the textarea size is set by CSS. Forcing IE8 to emulate IE7 should take care of it - I see some other forums do this, and I don't have the problem there. Add this:

Code: Select all
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" />


with the other META-tags in the top of the forum HTML page.
User avatar
wobnam
Master Liliputian
Master Liliputian
 
Posts: 566
Joined: Sat Mar 01, 2008 11:15 pm

Re: Problem...Big Problem

Postby ottoatm » Tue Mar 09, 2010 11:26 am

wobnam wrote:I'm one of those people who can't see something like this without knowing why. In other words: I'm on it.


Sounds like a hacker after my own heart! 8)

edit 2:
Seems to be a bug in Internet Explorer 8 that causes this behavior when the textarea size is set by CSS. Forcing IE8 to emulate IE7 should take care of it - I see some other forums do this, and I don't have the problem there.


For those who don't understand this, or how to do this, I'd really like to suggest you enter the world of Firefox - it's safer, faster and more customizable than IE will ever be, and it's free. :)

http://www.mozilla.com/products/download.html?product=firefox-3.6&os=win&lang=en-US
Knight Templar
n. pl. Knights Templars or Knights Templar
1.A member of an order of knights founded about 1118 to protect pilgrims in the Holy Land during the Second Crusade.

My Lego Stories: The Land of Legelot!
CW-THE Lego Story Writer's Guild
User avatar
ottoatm
Knight Templar
Knight Templar
 
Posts: 3069
Joined: Wed Sep 10, 2003 4:52 am
Location: New York

Re: Problem...Big Problem

Postby Memsochet » Mon Mar 15, 2010 2:24 pm

I am the family tech support. And if any member of my family wants my help with anything related to the internet they use Firefox. Toms Hardware did a comparison of the different browsers and IE came in dead last. Firefox didn't do as well as I had hoped, but it has a lot of features that people are accustomed to if they are moving from IE. And a lot of websites will make sure that they display correctly on IE & Firefox(but not the other "better" browsers like Chrome). If you are a tech geek, then I'd suggest Google's Chrome, even though I don't use it.
User avatar
Memsochet
Laborer
 
Posts: 129
Joined: Wed Mar 25, 2009 9:45 pm
Location: South Plains, USA

Re: Problem...Big Problem

Postby ottoatm » Mon Mar 15, 2010 3:42 pm

Chrome is fast and has some nice features. I don't use it because I have heard that it tracks your activity more than any other browser - there are some serious privacy concerns with it.

I also believe Firefox is safer in general, but I might be biased there, I confess~ :tasty:
Knight Templar
n. pl. Knights Templars or Knights Templar
1.A member of an order of knights founded about 1118 to protect pilgrims in the Holy Land during the Second Crusade.

My Lego Stories: The Land of Legelot!
CW-THE Lego Story Writer's Guild
User avatar
ottoatm
Knight Templar
Knight Templar
 
Posts: 3069
Joined: Wed Sep 10, 2003 4:52 am
Location: New York

Re: Problem...Big Problem

Postby wobnam » Tue Mar 16, 2010 1:13 am

Be that as it may, a good website should always work as well as possible regardless of the users' browsers.
User avatar
wobnam
Master Liliputian
Master Liliputian
 
Posts: 566
Joined: Sat Mar 01, 2008 11:15 pm

Re: Problem...Big Problem

Postby Memsochet » Tue Mar 16, 2010 2:27 pm

wobnam wrote:Be that as it may, a good website should always work as well as possible regardless of the users' browsers.


Not really. Some are very much IE heavy and will only work 100% of the time if ran from IE(not even the IE tab in Firefox will fix that). This is because they either are using MS only tech, or are taking advantage of IE's inability to render pages according to established specs(Facebook works better on IE than any other browser). Other browsers will conform 100% to the industry specs, so page designed with those specs in mind for greater compatibility will look and function better on those browsers(IE scores about a 60% on the W3C spec tests, and Firefox an 85% on those same tests). Websites like this one that use an open source app for page management will more than likely try to meet the latest W3C standard. So you will want to use browsers that score higher on those tests(like Chrome).

ottoatm wrote:Chrome is fast and has some nice features. I don't use it because I have heard that it tracks your activity more than any other browser - there are some serious privacy concerns with it.


Chrome only tracks what you type in the quick search box, no matter what the search engine you use. And supposedly it is only used to build Google's search stats. So it acts just like what happens when you go to a search page, which is what Google originally is and still pays for most of its bills with.
User avatar
Memsochet
Laborer
 
Posts: 129
Joined: Wed Mar 25, 2009 9:45 pm
Location: South Plains, USA

Re: Problem...Big Problem

Postby ottoatm » Tue Mar 16, 2010 2:37 pm

I believe it's a bit worse than many people might think... there is a lot of "linking" to other accounts you have, etc etc... and even if you type something into that location bar and then delete it (without pushing 'enter') it still track that... a lot of stuff like that that makes me feel a bit uneasy, but I might be behind on things there. I don't let anyone at the company I work at use it - only IE or Firefox. :)

Sorry to distract from the main conversation though... I find browser tech interesting. :)

How is the problem now?
Knight Templar
n. pl. Knights Templars or Knights Templar
1.A member of an order of knights founded about 1118 to protect pilgrims in the Holy Land during the Second Crusade.

My Lego Stories: The Land of Legelot!
CW-THE Lego Story Writer's Guild
User avatar
ottoatm
Knight Templar
Knight Templar
 
Posts: 3069
Joined: Wed Sep 10, 2003 4:52 am
Location: New York

Re: Problem...Big Problem

Postby wobnam » Tue Mar 16, 2010 5:09 pm

Memsochet wrote:Not really. Some are very much IE heavy and will only work 100% of the time if ran from IE(not even the IE tab in Firefox will fix that).

What I was trying to say was that site developers should always strive to make their page work as well as possible in any/all browser(s). Not that everyone actually does..

ottoatm wrote:How is the problem now?

I assume it's the same, the fix I posted hasn't been added yet.
User avatar
wobnam
Master Liliputian
Master Liliputian
 
Posts: 566
Joined: Sat Mar 01, 2008 11:15 pm

Re: Problem...Big Problem

Postby rogue27 » Mon Mar 22, 2010 12:26 pm

Google made a deal to share information with the NSA and Eric Schmidt has a lot of government buddies. Point being, yeah. I think the tracking goes a little beyond just building search stats.

Back on Topic, I think Firefox is the all-around best browser on Microsoft Windows. It's not perfect in any regard, but it does everything well.

Regarding the bug, I agree that this site (and all sites) should work in all modern browsers. (That usually means, FF, Safari, Chrome, Opera, IE6, IE7, IE8) I have an XP computer that I rarely use. I'll try to check it out after work and see what I can see.
User avatar
rogue27
Knight Templar
Knight Templar
 
Posts: 1369
Joined: Wed Oct 01, 2003 2:14 am
Location: The Icy North

Re: Problem...Big Problem

Postby Napoleon » Fri Apr 02, 2010 12:22 am

I still have the jump-scroll problem. :cry: I have done everything possible to fix it, from changing my virus protection to trying all the different ways to type messages. A really negative feature in this problem, is the fact that I can't highlight. It gets really frustrating, especially since I am a long-winded person. I've noticed that it seems to go to the middle of the scroll-bar lately. For example:

1



2



3


5 :lol:


6


7


8


9...
Okay...wierd. It's not doing it right now, but it does it infallibly in the Castleland Story thread. Is it possible for only one or so threads to malfunction?
"There are two powers in this world, the sword and the pen; and in the end the former is always conquered by the latter"- Napoleon Bonaparte

TeenLEGOFans.com!

My Flickr!
User avatar
Napoleon
Archer
 
Posts: 394
Joined: Mon Dec 14, 2009 7:05 pm
Location: Vendameria, leading the knights into battle. :P

PreviousNext

Return to Administrative

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests